Boeren met passie, al generaties lang

Veal Fine zorgt ervoor dat de kalveren de juiste voeding en aandacht krijgen en verzorgd worden door mensen met een passie voor het houden van kalveren. Ook vindt er een intensieve samenwerking plaats tussen de kalverhouders en de vleesverwerking.

Dierenwelzijn: een vanzelfsprekendheid
Boerderijen van Veal Fine kalverhouders bevatten ruim opgezette stallen met een fris stalklimaat, waarbij de kalveren in groepen leven met voldoende bewegingsvrijheid. Bij het transport van slachtrijpe kalveren worden voor een deel geconditioneerde vrachtwagens ingezet en zorgen we voor minimale transportafstanden.

Duurzame energiebronnen
Een groot deel van de kalverhouderijen werken met zonnepanelen om energie op te wekken voor de boerderij en de omgeving.

Keten controle
Onze keten is bij de Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) aangesloten. De SKV is een Nederlandse onafhankelijke instellingen, die controleert op onder andere transport, huisvesting, dierenwelzijn, voeding en medicijngebruik.  Het vlees van kalveren die buiten Nederland zijn geslacht is net SKV gecertificeerd. 

Kalfsvleesverwerking

Ruim 35 jaar ervaring in kalfsvlees veredeling

We beschikken over meer dan 35 jaar ervaring als het aankomt op de veredeling van kalfsvlees. Als sterke en betrouwbare partij produceren we in totaal ruim 100 verschillende snitten kalfsvlees op klantniveau.

Om uiteindelijk altijd een kwalitatief hoogwaardig stuk rosé kalfsvlees over te houden, gaan we uiterst zorgvuldig te werk bij de verwerking van ons vlees. Het slachten, portioneren en vacumeren houden we dan ook in eigen hand.

Controle boven alles
Om een constante uniformiteit en kwaliteit in vlees te kunnen garanderen, controleren we het vlees steeds tussentijds vanaf de bron en maken we selecties. Als specialist in rosé kalfsvlees heeft Veal Fine alle benodigde kwaliteitscertificeringen in huis, zoals: SKV, FSSC22000 en het beter-leven-keurmerk. Dat zorgt ervoor dat er in elke fase van de keten wordt toegezien op de voedselveiligheid en traceerbaarheid van het kalfsvlees.